lördag, december 20, 2008

Hembakat vörtbröd

Jag utlovade inatt att receptet på brödet tillsammans med bilder skulle komma in så här kommer det

Hembakat vörtbröd

Ingredieser:
100 gr Margarin eller Smör
3 dl Russin
2 Flaskor Porter
1 Flaska Julmust
2 dl Mörk sirap
2 msk Salt
1 tsk Kryddnejlikor (Malda)
2 msk Ingefära ( Malen)
100 g Jäst (2pkt)
2 kg Rågsikt


1. Smält Margarinet
2. häll i Porter, Julmust, Russin, Sirap, Salt, Nejlikor, Ingefära
3. Låt degspadet bli fingervarmt
4. Smula Jäst i en bunke
5. Häll över degspadet
6. Tillsätt Rågsikten
7. Jobba degen jämn
8. Jäsa i bunken 45 min
9. Smörj en långpanna
10. Jäsa igen i 30 min i limpform
11. Grädda lågt i ugnen 50 min i 200 grader
12. Prova tills stickan är varm
13. Pensla med vatten
14. svalna under duk


Sen är det jätte goda brödet klart att äta. Blir mycket deg och väldigt stora limpor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar