Tänkte jag skulle dela med mig av receptet på brödet jag bakade i morse då jag själv tycker det var jätte smidigt och enkelt att göra och det är jätte gott oxå och till och med nyttigt.
Vinkällarens solrosbröd 2st
4½ dl Grahamsmjöl
4½ dl Vetemjöl
2½ dl Vetekross
2½ dl Vetekross
1 dl Vetekli
1 dl Hela linfrön
1 dl Solrosfrön obehandlade
1½ msk Bikarbonat
1 dl Farinsocker
1 l Filmjölk
Blanda de torra ingredienserna väl och rör ned filmjölken. Fördela den lösa degen i två välsmorda brödformar, 1½ l.
Grädda på galler, nedersta falsen i 200 grader, 40 minuter. sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter.
Solrosfröna blir gröna under gräddningen.
Man kan även ha i lite annat som man tycker jag hade i hela mandlar oxå och man kan även ha i torkad frukt det blir jätte gott i.
Lycka till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar